Maistingas valgis, keptas orkaitėje

Stiklai orkaiteiKaip smagu kepti kažką orkaitėje, žiūrėti, ką rodo orkaitės stiklas, lyg koks plačiaekranis televizorius. Štai ten, karštyje, kepa jūsų puikus, sveikas ir skanus maistas. Norite keleto sveikų receptų? Išklausykite įvadą ir sužinokite, ką maistingo galite išsikepti.

Orkaitė – tiks maistingai dietai

Maistingumo dieta skatina valgyti neapdirbtą maistą, nerafinuotą. Tokį, kuriame būtų visos mums reikalingos naudingos medžiagos. Toks maistas auga žemėje, ant šakų, krūmų ar po žemės paviršiumi, vandenyje ir kitur. Tai dažniausiai augalai. Šios maistingumo dietos idėja yra tokia, kad gyvulinės kilmės maistas kelia visokias ligas, ankstyvą mirtį, taip pat dabartinių žmonių gyvenime yra tiek daug netikro maisto, kad mes valgome cukrų ir riebalus, netikras kalorijas, ir taip valgydami negauname reikalingų medžiagų, vitaminų, tik be reikalo storėjame. Ką valgyti, kad taip nebūtų, kad gautume ką reikia? Štai keletas idėjų receptams ir maistingo maisto gaminimui orkaitėje.

Daržovės savo sultyse

Smagu, kai orkaitės stiklas neaprūksta gyvuliniais taukais, neapsitaško. Smagu, kai jis švarus ir per jį matai kažką sveiko viduje kepant. Tad pats paprasčiausias sveikas patiekalas, gaminamas orkaitėje, ir yra tiesiog ten ištroškintosdaržovės. Kodėl gi to nepasigaminus sau pietums? Tikrai nesigailėsite. Galite sudėti tokias daržoves kaip morkas, pomidorus, bulves, cukinijas, pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis ir toliau kepti.

Kepti vaisiai – idealus desertas

Smaližiams orkaitės stiklas gali atverti vaizdą į kepamus vaisius. Keptas obuolys su cinamonu – tai puikus desertas, kurį valgant tiesiog apsilaižysite pirštus. Todėl verta ir tokiu desertu pasilepinti. Jeigu dar neperėjote prie vegetarinės mitybos, tai galite obuolį įdaryti saldžia varške su cinamonu, paskui užbarstyti šokolado.

Virtos ir orkaitėje apskrudintos daržovės

Itin skanus sprendimas tiems, kam virtas maistas yra per prėskas, o keptas – per kietas – daržovės, apvirtos vandenyje, o tuomet užkeptos orkaitėje. Jas galima užkepti ir su sūriu, ir su kitais prieskoniais. Bus tikrai skanu, ir tai patiks ir ne vegetarams, nes tokiam maistui tiesiog sunku atsispirti. Jeigu mėgstate aštriai – kepkite įvairias paprikas, pipirus. Jų prieš tai neapvirkite, o iškart kepkite, kepant iškeps sultys ir bus galima visada valgyti tiesiog pasimėgaujant kartu su kitomis daržovėmis. Taip pat orkaitėje galima kepti ir grybus – tai puikus būdas juos paruošti. Jeigu esate ne vegetarai, rekomenduojama į nuimtą pievagrybio galvą įdėti sūrio arba kelių skirtingų sūrių ir tada kepti orkaitėje – labai skanu.

Jaunius

Jaunius paskelbė 177 publikacijas

Įrašų navigacija


Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukeliai pažymėti simboliu *

Jūs galite naudoti šiuos HTML tag'us:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>